Hondenverzekeringen vergelijken

Hondenverzekeringen vergelijken

Je hebt besloten een hondenverzekering te nemen. Maar hoe kun je de hondenverzekeringen vergelijken? Het kiezen van de juiste verzekering is heel belangrijk voor de risicomanagement die jij wilt hebben. Afhankelijk van jouw levensstijl kies jij het pakket wat het beste aansluit. Ga jij bijvoorbeeld veel wandelen of beweegt jouw hond fysiek intensief wanneer hij uitgelaten wordt? Vergelijk dan voor hondenverzekeringen die gewonde pootjes dekken.

Over het algemeen wordt de hondenverzekering gebaseerd op:

  • de leeftijd van je hond
  • het ras van je hond
  • het gewicht van je hond

Ga dus goed voorbereid aan de slag. Neem van tevoren even de tijd om alles op te zoeken over jouw huisdier. Pak de weegschaal erbij en de gezondheidsverklaring van de arts. Hierin zou alle informatie moeten staan die je nodig hebt om te beginnen.

Al met al is het zeer lonend werk om goed de tijd te nemen om je hond te verzekeren. Per dierenarts verschillen de bedragen van de behandelingen en per verzekeraar verschilt het hoeveel er wordt gedekt. Bedenk dus goed wat jouw behoeften zijn. Kies daar je verzekering op uit. Soms is niet alle informatie beschikbaar via de vergelijkers. De maatschappij bellen is dan de beste optie. Het kost even tijd, maar de beste aanpak is soms om de hondenverzekeringen te vergelijken op basis van jouw gesprekken met de aanbieders.

Waar hondenverzekeringen vergelijken

Online heb je veel dienstverleners die jou hondenverzekeringen laten vergelijken. Vaak zijn ze gebaseerd op een paar basisvragen waarna ze dan de verschillende aanbieders aan je laten zien. Niet alle verzekeringsmaatschappijen delen hun informatie op deze manier waardoor de meeste vergelijkers geen compleet beeld hebben van alle hondenverzekeringen.

Het is daarom aan te raden om het niet bij één vergelijker te houden. Klik meerdere websites aan en vul overal hetzelfde in. Kijk of er verschillende aanbieders in hun systeem zit. Zodoende krijg je een compleet beeld van waaruit je allemaal kan kiezen.

Welke hondenverzekering heb ik nodig?

Voordat je begint met het vergelijken van hondenverzekeringen moet je je afvragen welke hondenverzekering je nodig hebt. Uiteraard speelt budget hier een rol in. Een goedkope verzekering dekt vaak de basis. Als je meer inkomen hebt raden we echter aan om ook serieus te overwegen een plus- of totaalpakket te nemen. Zeker als je weet dat je een kwetsbaar hondenras in huis hebt.

Ken je mensen die hetzelfde soort hond hebben als jij? Maak eens een praatje en vraag of zij ergens tegenaan zijn gelopen omdat ze geen verzekering hadden. Vraag ook of zij gebruik hebben gemaakt van het vergelijken en op welke keuze zij uiteindelijk beland zijn.

Een goedkope hondenverzekering kiezen

Een goedkope hondenverzekering kiezen is een goede basis. Gemiddeld gezien hebben we het dan over €20 per maand. Als je hond nog jong is (geen puppy) en doet geen onverwachte dingen als hij buiten is, heb je aan een goedkope basisverzekering genoeg.

Ga je echter vaak hard rennen in het bos of heb je geen controle over je hond waardoor hij vreemde dingen kan eten op straat, neem dan een groter pakket dan een goedkope hondenverzekering. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen bij medische kosten. Dit komt omdat het regelmatig niet bij één behandeling blijft én je hebt meerdere scans of onderzoeken nodig voordat je de behandeling begint.

Verder kun je nu alvast bepalen of je een sterilisatie of castratie wilt voor je hond. Deze vergoedingen zitten namelijk niet standaard in de pakketten. Neem een beslissing en zo nodig vul je jouw pakket aan met een dekking voor sterilisatie en castratie.

Ook voor oudere honden raden we af om een goedkope hondenverzekering te kiezen. Vooral in de laatste twee jaar dat je ze kunt verzekeren steken veel ziekten de kop op. Om dit voor te zijn heb je iets meer dan een basisverzekering nodig. Uiteraard is het wel handig om de hondenverzekeringen te vergelijken welke daarin weer het goedkoopste is.

De beste hondenverzekeringen vergelijken

Om de beste hondenverzekeringen te vergelijken moet je eerst weten welke er zijn. Niet alle online vergelijkers hebben hetzelfde aanbod. Daarom is het slim om van tevoren eerst een paar website te bekijken op hun aanbod. Daarna kun je instellen welke wensen jij hebt, afgestemd op de behoefte van jou en je hond.

Wees op de hoogte van bonussen die je kunt krijgen als je bijvoorbeeld overstapt van aanbieder. Zo heeft HEMA een stapelkorting afhankelijk van hoeveel verzekeringen je bij hun hebt lopen. Maak hier gebruik van als je ook je andere verzekeringen bij hun hebt afgesloten.

Over het algemeen is er niets mis met de algemene verzekeraars zoals OHRA en HEMA. Wil je echter meer informatie zelf over specifieke rassen en kunnen sparren over de gezondheidsrisico’s van jouw hond is het beter om naar een verzekeraar te stappen die gespecialiseerd is in hondenverzekeringen.

Uiteindelijk is de beste hondenverzekering degene die het beste aansluit op jou en je hond. Bij het vergelijken is het zeer belangrijk om te weten welke erfelijke gezondheidsrisico’s jouw hond heeft. Afhankelijk van het ras kun je hiermee duizenden euro’s besparen door vroegtijdig hondenverzekeringen te vergelijken. Weet je niet welk ras je hond is? Laat dan eerst een honden DNA test doen voordat je de hondenverzekeringen vergelijkt.

Een hondenverzekering berekenen

Het berekenen van een hondenverzekering gaat automatisch. Bij het vergelijken op de online platforms hoef je zelf geen rekenwerk te doen. Je vult simpelweg in hoe jij wilt welke zaken gedekt zijn en de vergelijker maakt de berekening voor jou.

Wél kun je nadenken over de kosten die je bespaart door het verzekeren van je hond. De hondenverzekeringen kun je bijvoorbeeld berekenen op hoeveel geld je bespaart als je gemiddeld één keer per jaar naar de dierenarts moet. Afhankelijk van het pakket wat je kiest betaalt de verzekeraar 50% – 80% mee.

Heb je dus een hondenverzekering van €25 per maand dan ben je in één jaar €300 kwijt. Betaalt jouw verzekeringsmaatschappij voor 50% mee dan heb je dus je geld terug als je in dat ene jaar een behandeling van €600 hebt. Uit een onderzoek van Kassa kom je hier al gauw aan. Meer dan 50% van de hondeneigenaren geeft per jaar meer dan €500 uit aan de bezoeken aan de dierenarts.

Wat moet je weten voordat je hondenverzekeringen gaat vergelijken?

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je hondenverzekeringen gaat vergelijken. Een paar voorbeelden hiervan zijn dat het ten eerste niet verplicht is om een hondenverzekering te nemen. Er zijn genoeg mensen die kiezen om te sparen in plaats van een hond te verzekeren. Let er wel op dat je dus een groot genoeg budget spaart om onverwachte kosten op te vangen. Ten tweede is het wel verplicht om je hond te laten chippen voordat je een hondenverzekering afsluit. Je kunt namelijk niet zonder een chip een verzekering hebben.

Er zitten ook een paar leeftijdsbeperkingen die belangrijk zijn bij het vergelijken van een hondenverzekering. De aanbieders beginnen bij een leeftijd vanaf 9 weken en gaan tot en met 5 jaar. OHRA en Petsecur gaan t/m 6 jaar en Petplan t/m 7 jaar. Heb jij je keuze gemaakt? Dan is het tijd om te weten hoe je een hondenverzekering aanvraagt.

Wanneer is het slim om hondenverzekeringen te vergelijken?

Ben je van plan een hond te nemen? Dan is het slim om direct te beginnen met het vergelijken van hondenverzekeringen. Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter je de verzekering kunt uitkiezen. Bij verzekeringen werkt het dat je pas geld terugkrijgt bij ongevallen die gebeuren terwijl je een lopend pakket hebt. Wanneer je het beste je hond kunt verzekeren is eigenlijk heel simpel: zo vroeg mogelijk, maar zeker bij een puppy of een oude hond. Wacht je dus te lang met het vergelijken van hondenverzekeringen loop je kans dat in de tussentijd een ernstig ongeval plaatsvindt waar je bakken met geld aan kwijt bent.

Bovendien heb je te maken met een wachttijd van 30 dagen. Hoe eerder je begint met het vergelijken van hondenverzekeringen hoe eerder je volledig verzekerd bent.