Een hondenverzekering voor in het buitenland

Hondenverzekering voor in het buitenland

Een hondenverzekering voor in het buitenland

Inhoudsopgave

Je wilt met je hond op reis. Heb je dan een hondenverzekering nodig en heb je dan een aansprakelijkheidsverzekering nodig? In het buitenland gelden andere voorwaarden voor wat wel en niet toegestaan is met een huisdier. Ook kan je huisdier zich anders gedragen in een vreemde omgeving dan je gewend bent. Het is goed om je in te lezen in de lokale regels voor het meebrengen van een hond op reis.

Een hondenverzekering is een goede start, maar misschien heb je ook een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Weet je het verschil niet? Dan hebben we op onze website ook een blog over het verschil tussen een hondenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Is een hondenverzekering verplicht in het buitenland?

Een hondenverzekering is niet altijd verplicht in het buitenland, net zoals in Nederland. Echter omdat de omstandigheden altijd onvoorspelbaar zijn raden we aan om het zekere voor het onzekere te nemen.

Je wilt niet je zorgen maken als je op reis bent met je hond. Je bent juist op vakantie om te genieten en te ontspannen. Constant bezig zijn met je zorgen maken om wat er kan gebeuren gaat je niets goed doen. Daarom is het slim om goed voorbereid op reis te gaan met je hond en gelijk zowel een hondenverzekering als een aansprakelijkheidsverzekering voor het buitenland af te sluiten.

Wat vergoedt een hondenverzekering in het buitenland?

Een hondenverzekering in het buitenland is er voor de nodige medische dekking van je hond. Heeft je trouwe viervoeter dus een ongeluk of eet hij iets verkeerds? Dan zijn de kosten om naar de dierenarts te gaan vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan het gebruikmaken van de verzekering. Zo moet je de behandeling laten doen door een gekwalificeerde arts, het echt een ongeluk was (dus niet dat je naar het buitenland ging om deze behandeling te doen), je verzekerd was toen je Nederland uitging én de behandeling niet kan wachten totdat je weer terug in Nederland bent.

Een hondenverzekering vergoedt echter geen medische kosten die je maakt als gevolg van aandoeningen die al bekend waren voordat je vertrok. Of aandoeningen waarvan te verwachten valt dat ze in de periode dat je op reis gaat met je hond ontstaan.

Een hondenverzekering in het buitenland betaalt geen kosten die je maakt als gevolg van schade door je hond. Als jouw hond dus iemand aanvalt in het buitenland of een beschermde diersoort doodt, draai jij op voor de kosten. Om je hiertegen te beschermen neem je ook nog een aansprakelijkheidsverzekering particulier bovenop de reisverzekering en hondenverzekering voor in het buitenland.

Heb ik naast een hondenverzekering ook een schadeverzekering nodig?

Niet in alle landen heb je een schadeverzekering nodig naast de hondenverzekering. Steeds meer landen stellen het verplicht. Er zijn simpelweg teveel gevallen waarin er iets misgaat met huisdieren. Vaak komt dit omdat een onbekende omgeving, met onbekende personen, geuren en geluiden jouw hond nerveus maken. Ze hebben een tijd nodig om vertrouwd te raken met de lokale omgeving. Als ze zichzelf bedreigd voelen gaan honden vaak over tot de aanval.

Wil je weten of jouw hond op de lijst met risicovolle honden staat? Nederland heeft zo’n lijst met 21 hondenrassen. Dit geeft je vaak een idee wat er in het buitenland ook als gevaarlijk wordt gezien. Om er echt zeker van te zijn als je met je hond op reis wilt check je bij de lokale autoriteiten. Als ze jou betrappen op het hebben van een hond op reis zonder dat je aan de voorwaarden voldoet dan kan dit oplopen tot een boete van €10.000.

Ook is een ongeval in het buitenland het laatste wat je wilt. Niet alleen verpest het je vakantie als je niet over de juiste papieren beschikt, het neemt ook nog eens veel tijd in beslag. Als er een rechter bij komt kijken is het een lastig verhaal. In het buitenland gelden vaak andere regels. Het feit dat je op bezoek bent maakt de situatie des te complexer. Dit zijn dikwijls lange trajecten die veel geld kosten. Wees dus verstandig en sluit naast een hondenverzekering ook een schadeverzekering af als je naar het buitenland gaat met je hond.

Kan een hond hooikoorts hebben?

Kan een hond hooikoorts hebben?

Een hond kan net zoals jij of ik last hebben van hooikoorts. Het…
Een hond leren zwemmen, hoe doe je dat?

Een hond leren zwemmen, hoe doe je dat?

Een hond leren zwemmen is in ons land belangrijk. Overal om je heen…
Hoe voorkom ik oververhitting bij mijn hond?

Hoe voorkom ik oververhitting bij mijn hond?

Met het warme weer komen ook de uitdagingen om oververhitting bij je hond…